ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEINK

1. ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI (ELADÁSI) FELTÉTELEK HATÁLYA

Az ALUFŐNIX Kft. és a LP Lemezmegmunkáló Kft. (továbbiakban: szállító ill. eladó) általános szállítási (eladási) feltételei mindazon üzleti partnerekre vonatkoznak, akik részére terméket értékesít, vagy ehhez kapcsolódó szolgáltatást végez, valamint akikkel ennek során üzleti kapcsolatot létesít (továbbiakban: megrendelő ill. vevő), és az ettől való bármilyen eltérés esetén a vevő és a szállító külön szerződésben állapodnak meg.

A vevő a megrendelés leadásával egyidejűleg teljes mértékben elfogadja a szállító jelen eladási feltételeit.

 1. MEGRENDELÉS

Megrendelést kizárólag írásban fogadunk el. Történhet személyesen, levélben, faxon, e-mailben, mobil üzenetben (sms-ben).

 1. AJÁNLATI KÖTÖTTSÉG

Külön erre vonatkozó nyilatkozat hiányában szállító (eladó) akár szóban, akár írásban tett ajánlata tájékoztató jellegű, nem jelent kötelezettség vállalást. 

 1. ANYAGOK BEFOGADÁSA

Bérmunkára átvett anyagok befogadása-és kiadása 7 és 15 óra között. Szombat és vasárnap zárva tartunk. Anyagbefogadás kalodában és raklapon történik.

 1. A PORFESTÉSI MŰVELET SPECIÁLIS TUDNIVALÓI

A porfestés elvégzése megfogási nyommal jár. Lemezek esetén a festési furatot a sarkoktól 10x15 mm-en belül helyezzük el. Festési technológiánk és árunk az általunk alkalmazott vegyi eljárásos előkészítést tartalmazza, a felület más fajta előkészítését nem. Pl. csiszolás.

A lefestett elemek utólagos hajlításra nem alkalmasak.

Acéltárgyak festésének kültéri tartósságáért felelősséget nem vállalunk.

Hozott porral történő festés, utólag horganyzott anyagok festése valamint az átfestés a megrendelő felelősségére történik.

A csomagoláshoz használt habfólia anyaga nem UV-álló valamint nem vízálló, ezért kültéri tárolásra nem alkalmas, a felület foltosodását okozza.

A porfestett elemeket felhasználásig, csomagolástól függetlenül, beltérben, napsütés és vízmentes helyen kell tárolni.

Helytelen tárolásból fakadó bármely hibásódás esetén, felelősségünk kizárva.

Üreges anyagokból összehegesztett szerkezetek esetén méretenként 2 db minimum 8 mm átmérőjű vízkifolyó nyílást kérünk készíteni.

A hegesztések, stégek mentén előkészítés során a folyadékok beszivároghatnak, ezek maradéktalan kifolyásához szükségesek a furatok. Ha a furatok nincsenek felhelyezve, beégetés során gázosodás léphet fel, amelytől a festékréteg rövid időn belül leválik. A furatok elhelyezését nem vállaljuk, hiányából fakadó reklamációt nem fogadunk el. Lemezmunkák esetén a festési felület mindig egy oldalra vonatkozik.

Porszórt felületek karbantartási utasítása:

 • A tisztításhoz tiszta vizet kell használni, amelyhez kevés semleges vagy enyhén lúgos tisztítószert lehet keverni. A tisztítás hatékonyabb lehet akkor, ha puha, a felületet nem karcoló textíliát használunk az áttörléshez.
 • Tisztítás közben a fedőréteg nem lépheti át a 80°C hőmérséklethatárt
 • A mosószeres víz hőmérséklete nem lehet több 25°C-nál. Tilos a felületet gőzborotvával tisztítani.
 • Nem szabad erősen savas vagy lúgos tisztítószert, vagy az alumíniummal, horganyzott-, saválló acéllal reagálni képes felületaktív anyagokat használni.
 • Nem szabad szemcsés súrolóanyagot használni, sem a felületet dörzsöléssel tisztítani. Ajánlatos ipari alkalmazásra szánt puha pamuttextíliát használni. Az áttörlés során nem szabad a szövetet túl erősen odaszorítani a tisztítandó felülethez.
 • Nem szabad észtereket, ketonokat, alkoholokat, aromás vegyületeket, glikolésztereket, klórozott szénhidrogéneket stb. tartalmazó szerves oldószereket alkalmazni.
 • Nem szabad ismeretlen eredetű tisztítószert használni.
 • A zsíros, olajos kenőanyag maradványok eltávolítása a lemosott felületről aromás vegyületektől mentes kőolajszármazék oldószerrel lehetséges. A ragasztó-, szilikongumi- és ragasztószalag maradványok eltávolítása ezzel megegyezően történhet.
 • A tisztításhoz használt vegyszer nem maradhat a felületen egy óránál tovább. Ha szükséges, a tisztítást csak 24 óra elteltével szabad megismételni.
 • Minden tisztítás után a felületet azonnal tiszta, hideg vízzel kell leöblíteni. A szerelést és beépítést követő tisztítás gyakori okozója a felületi sérülések kialakulásának, ami a garancia elvesztésével jár.
 1. LEMEZMEGMUNKÁLÁS MŰVELET SPECIÁLIS TUDNIVALÓI

Lemezmegmunkálás során 6 méteres szálban 100mm-, 3 méteres szálban 50 mm-, kiterített szélesség alatt az anyag kardosodik.

Az árjegyzékünkben lévő anyagok szerepeltetése, nem jelenti azt, hogy a kért anyagokkal rendelkezünk. Beszerzésük visszaigazolásunk alapján.

 1. RENDELÉS VISSZAIGAZOLÁS

A megrendeléstől eltérő rendelés-visszaigazolás esetén – ha a Vevő 24 órán belül véleményeltérési nyilatkozatot nem küld- a szerződés, a visszaigazolás szerinti tartalommal jön létre.

 1. ÁR

Eltérő megállapodás hiányában a szállító (eladó) mindenkori rendelés visszaigazolásában szereplő árak kerülnek alkalmazásra.

A mindenkor kiadott párkány árjegyzékkel kapcsolatban:

Individual formájú, rombusz, trapéz stb. alakú párkányok esetén +100% felárat számolunk fel. Kör-és íves párkányok esetén +300% felárat alkalmazunk.

3 méter hosszúság felett, de a hat méter el nem érő, egy darabból készülő párkányok esetén +50% felárat számolunk fel.

3 méter hosszúság felett a párkányt, ha két darabból készítjük el, ingyenes toldó- és takaró elemet adunk. 12m2 alatt kis mennyiségi felárat számítunk fel: gerendadíj 15 000 Ft. +Áfa

 1. CSOMAGOLÁS

A csomagoláshoz szükséges 0,8 mm vastagságú habosított fóliát egy rétegben, biztosítjuk. Egyéb csomagolóanyag biztosítása a megrendelő költsége.

Általunk biztosított csomagolóeszközök esetén az alábbi díjak kerülnek kiszámlázásra:

800 x 1200 raklap: 4 200 Ft. + Áfa

1000 x 2000 raklap: 5 000 Ft. + Áfa

1250 x 2500 raklap: 5 700 Ft. + Áfa

1500 x 3000 raklap: 6 700 Ft. + Áfa

 1. TELJESÍTÉS ÉS SZÁLLÍTÁS

Vállalási határidőnk mindig munkanapra vonatkozik.

A szerződés teljesítésének helye a szállító (eladó) telephelye.

Ha a terméket a megrendelő (vevő) vagy az általa megbízott fuvarozó szállítja el, akkor a szállítóeszköz legyen alkalmas a vásárolt termék jellegétől függő rakodásra. (targoncával történő rakodás esetén oldalról nyitott). A termék mennyiségi átvételét a vevő vagy megbízottja ill. a fuvarozó a szállítólevélen (számlán) történő aláírásával igazolja.

A megrendelő (vevő) által megbízott fuvarozónak a szállító (eladó) csak abban az esetben adja ki az árut, ha a szállítással megbízott cég vagy személy azonosításához szükséges adatokat a megrendelő (vevő) korábban megadta. Ha az áru leszállítását a megrendelő (vevő) a szállítótól rendeli meg, a teljesítés helye a megrendelő (vevő) telephelye ill. az általa megadott szállítási cím. A mennyiségi átvételt a megrendelő (vevő) a fuvarokmány aláírásával igazolja.

A szállító (eladó) a szállítást valamely szállítmányozási cég által – a rendelkezésre álló szállítóeszköz kapacitásokat figyelembe véve – végzi.

A szállító fenntartja a jogot a kiszállítás esetleges megtagadására. A kiszállítás költségét a termék ára nem tartalmazza, ezért az a szállítón nem követelhető.

Az összeghatár alatti rendelések kiszállítási díja: 4 000 Ft. + Áfa

3200 mm hosszúság felett, szállító (eladó) általi fuvarozás esetén külön árajánlat kérése szükséges. 

 1. RÉSZTELJESÍTÉS

A szállító (eladó) által forgalmazott, gyártott termékek jellegére tekintettel lehetőség van részletekben történő teljesítésre, ezeket a megrendelő (vevő) elfogadja, leszámlázott ellenértékét kifizeti. Abban az esetben, ha a részteljesítés ellenértékének kifizetése elmarad, a szállító (eladó) a további teljesítést a kifizetés megtörténtéig megtagadhatja.

A szállító által vállalt határidő a késedelmi fizetési napok számának megfelelően növekszik.

 1. REKLAMÁCIÓ

A megrendelőnek (vevőnek) vagy megbízottjának a szállítólevélen, számlán, fuvarokmányon szereplő aláírása a termék mennyiségi átvételét igazolja.

Az átvételt követően mennyiségi kifogás legfeljebb három napon belül tehető.

A minőségi kifogásokat a szállítmány átvétele, illetve a hiba felfedezése után haladéktalanul írásban tudatni kell a szállítóval (eladó). A szállító (eladó) ebben az esetben kötelezettséget vállal a bizonyítottan hibás áru kicserélésére, de a termék hibájából keletkezett kárért, rongálódásért, stb. nem áll módjában felelősséget vállalni. Használat előtt a megrendelőnek (vevő) meg kell győződnie a termék használhatóságáról és az adott célra való alkalmasságáról Ezzel kapcsolatos minden kockázat, kár és felelősség a megrendelőt (vevő) terheli. Bármely terméket érintő változtatást csak a szállító (eladó) jogosult képviselője végezhet.

A szállító (eladó) a mennyiségi kifogást kizárólag abban az esetben tudja érdemben elbírálni, ha a megrendelő (vevő) a reklamált tétel teljes mennyiségét szállítási állapotban megőrzi és bemutatja.

A szállító (eladó) szavatol azért, hogy az általa értékesített termékben a teljesítéskor megvannak a törvényben (szabványban) és a szerződésben meghatározott tulajdonságok.

A megrendelő (vevő) szavatossági jogait nyílt hiba esetén a teljesítéstől számított nyolc napon belül érvényesítheti. A mennyiségi és minőségi kifogás esetén a megrendelő (vevő) köteles lehetővé tenni a szállító (eladó) számára a kifogásolt termék azonosságának megállapítását és a kifogás megalapozottságának ellenőrzését vagy felülvizsgálatát. A porfesték bevonatok alkalmazásának lehetőségieivel ellentétes felhasználások esetén a szállítót (eladó) felelősség nem terheli. Pl.: porfestett elemek tetőelemként való felhasználása.

A porfestési garanciák és szavatosságok csak az adott festékpor minőségi tanúsítványával együtt érvényesek.

Az általunk kijelölt és biztosított festékpor esetén érvényes a garanciális és szavatossági vállalásunk.

Visszáru küldéséről a megrendelő (vevő) köteles a szállítót (eladó) előzetesen írásban értesíteni. 

 1. A TERMÉK ELLENÉRTÉKÉNEK KIFIZETÉSE

Külön megállapodás hiányában a termék ellenértékének kifizetése előre utalással vagy a szállító telephelyén, a termék átvételével egyidejűleg – a törvényben meghatározott mértékben – készpénzben történik.

Nem készpénzes fizetés (átutalás) esetén a fizetési határidő eredménytelen elteltét követően a megrendelő (vevő) által fizetendő késedelmi kamat a fizetési határidő lejártát követő naptól esedékes.

Az árak forintban értendők és kiegyenlítésük is forintban történik, kivéve, ha a konkrét szerződés másként nem rendelkezik. A Felek között megállapodott fizetési határidő túllépése esetén a szállító (eladó) jogosult 23% késedelmi kamatot felszámítani.

A szállító (eladó) jogosult az árakat, a szállítási, és a fizetési feltételeket bármikor egyoldalúan megváltoztatni, kivéve a már írásban visszaigazolt megrendeléseket. Amennyiben a megrendelő (vevő) írásban nem tesz észrevételt 5 napon belül a feltételek megváltoztatásával kapcsolatban, akkor a megváltozott feltételeket a szállító (eladó) elfogadottnak tekinti. Véleményeltérés esetén a szállító (eladó) jogosult a szerződéstől elállni mindennemű kártérítési felelősség nélkül.

A leszállított áruk a vételár teljes kifizetéséig a szállító (eladó) tulajdonát képezik. 

 1. A MEGRENDELŐ (VEVŐ) ELÁLLÁSA

A megrendelő (vevő) amennyiben a megrendeléstől eláll, a megrendelő (vevő) köteles a szállító teljes kárát megtéríteni. Ez magában foglalja a termék felelős őrzésének díját, az esetleges méretre vágás, kikészítés költségeit, a termék beszerzésének árát, finanszírozásának költségeit stb.

 1. JOGVITÁK RENDEZÉSE

A szerződésben nem szabályozott kérdésekben a vonatkozó jogszabályok az irányadók, vitás esetekben a Felek jogi eljárás mellőzésével megkísérlik az érdekek egyeztetését. Esetleges jogvita rendezése a Székesfehérvári Városi Bíróság hatáskörébe tartozik.

Székesfehérvár, 2019.11.21.

Érvényes: visszavonásig.

Elérhetőségeink

8000 Székesfehérvár, Farkasvermi út 42/a

+36 22 385 075

lp@parkany.hu

Kérdése van? Írjon nekünk